Η Σκύρος

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βόρειων Σποράδων.

Ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες. Διαθέτει μια ιδιαίτερη ομορφιά και αυθεντικότητα που μαγεύει τον επισκέπτη. Διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της με τα ολόλευκα σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια στη Χώρα της Σκύρου, τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα και κεραμικά. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα καλντερίμια της Χώρας, να επισκεφτεί την πλατεία με το άγαλμα του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ και να θαυμάσει τη θέα του απέραντου
γαλάζιου. Εκεί κοντά βρίσκεται το λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς, το ανοιχτό θέατρο Φαλτάιτς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού όπου εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στο νησί. Λίγο πιο ψηλά, ακολουθώντας το καλντερίμι θα βρεθεί στο ψηλότερο σημείο της Χώρας της Σκύρου, όπου πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο είναι χτισμένη η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και το Κάστρο του νησιού. Η θέα από ψηλά είναι μαγευτική.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Σκύρου είναι οι αντιθέσεις των τοπίων της. Το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού είναι καταπράσινο, υπάρχει έντονη βλάστηση που σε κάποιες περιοχές φτάνει μέχρι τις αμμώδεις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νοτιοανατολικό τμήμα συναντά κανείς κυρίως βραχώδη όρη και υπέροχες παραλίες με άμμο και βότσαλο. Υπάρχουν παραλίες οργανωμένες αλλά και ελεύθερες, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε λουόμενο.

Καραβάκια κάνουν το γύρο του νησιού και πραγματοποιούν επισκέψεις σε θαλάσσιες σπηλιές με κρυστάλλινα νερά και πανέμορφες απομακρυσμένες παραλίες.

Φυσικά αξίζει κανείς να δει από κοντά το φημισμένο μικρόσωμο Σκυριανό αλογάκι που διασώζεται στο νησί και να κάνει ιππασία μέσα στη φύση.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά το εξαιρετικό φαγητό με παραδοσιακά εδέσματα και τους φιλόξενους κατοίκους έχουμε την εικόνα ενός προορισμού που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.